Herfst in Sjen’na

Herfst, seizoen, ontspannen, warme drank, boek, lezen
Het is herfst! Ontspan en geniet
Seizoen, bladeren, thee, warm, lezen, kastanje

“Na een vermoeiende reis van een week hadden ze Ftrasjwehsr bereikt. Jonas was verkleumd van de kou door het vliegen en het slechte weer. Hij had tevergeefs een aantal spreuken opgezegd waardoor hij het minder koud zou hebben en minder nat zou zijn, maar zo veel water kon hij nog niet aan. […] Jonas keek de stad rond. Er waren maar weinig mensen die zich in de stromende regen op straat waagden. Grezhel liep met haar kop gebogen achter hen aan, terwijl Utraine nog steeds op Hanru zat. […] Na tien minuten zigzaggen door smalle straatjes, kwamen de vier reizigers bij een grote herberg, genaamd “De Laatste Druppel”. Het was al laat en de lichten waren aan. Utraine steeg af. Een paar klodders modder spatten op Jonas’ toch al door het weer verpeste broek.” – uit “Trinsr, schaduwdieren en de Koningsraad” (meer info)


Jonas' tips voor de herfst:  warme chocolademelk, pompoensoep, kleding, bewegen, draak warm houden

Hoe Jonas de herfst doorkomt in deze wereld en in Sjen’na

“‘Zeg, Grezhel,’ begon Jonas, maar zijn longen trokken samen en hij begon te kuchen. Met tranende ogen keek hij rond waardoor dat zou kunnen komen. De lucht stond nu al bijna blauw van de rook die draken uitademden en de branderige geur kriebelde hevig in Jonas’ borstkas. ‘Wat is dit nu weer,’ kraamde hij met moeite uit toen een tweede hoestbui inzette. Een paar jongens keken hem bezorgd aan en Dritzo, die naast hem zat, klopte hem op de rug.

‘Dit is echt je eerste wedstrijd, of niet?’ smaalde Ratzo vergenoegd.

Dritzo wierp hem een vuile blik toe en boog zich naar Jonas.

‘Besteed geen aandacht aan hem. Aan de rook zal je moeten wennen.’

‘Ik hoop het,’ hoestte Jonas. ‘Waar komt het vandaan? Van die draken?’

‘De rook? Deels. Zie je die vuurkorven daar aan de rand van de trappen? Misschien niet zo vanzelfsprekend voor iemand die het voor het eerst ziet, maar het is gewoon om het publiek warm te houden. Zeker in deze streek,’ zei Dritzo. ‘De korven branden alleen als mensen draken vragen het aan te steken. Zie het als het equivalent van een vuurtje vragen. Draken kunnen wat beter tegen de kou, maar dat wist je al.’ – uit “Trinsr, schaduwdieren en de Koningsraad” (meer info)

Kasteel, prinses, ridder op paard, middeleeuwen, fantasie, fantasyboek, lezen, boeken, herfst
Geniet van de herfst op jouw manier - Liefs, Annemiek