Schrijf- en uitgeefhulp

Jouw persoonlijke schrijf- en uitgeefhulp

Ben jij bezig met een boek en wil je dat graag uitgeven? Dat is een hele klus waarbij je niet alles zelf moet willen doen – dit kost jou tijd, moeite en geld. Ik wed dat jij nog niet alles weet over schrijven en uitgeven, en zelfs als je veel weet komt een tweede paar ogen van pas. Dat is niet erg, want dat betekent dat ik jou kan helpen sneller op een hoger niveau te komen, in plaats van dat je jaren moet ploeteren en er dan achterkomt wat voor tijd en geld je verspild hebt aan lessen die ik je ook kan leren.

Kan jij je in dit plaatje herkennen?

 • Jij bent beginnend schrijver/auteur
 • Je wilt een tweede paar ogen voor je manuscript
 • Je wilt je kansen bij een uitgever vergroten
 • Je wilt meer weten over self publishing / in eigen beheer uitgeven
 • Je twijfelt en wilt richting en duidelijkheid
 • Je wilt niet veel geld investeren als auteur
 • Je wilt een professioneel boek neerzetten
 • Je bent nog minderjarig/ je hebt een minderjarige zoon/dochter die schrijft

Als jij je in één of meer punten herkent, dan ben ik er voor jou. Als hybride auteur (zelf en bij een traditionele uitgeverij uitgegeven) en gepubliceerd sinds mijn 15e kan ik over behoorlijk wat zaken meedenken met jou. Hier kan je lezen wat ik voor je kan betekenen.

Persoonlijk gesprek

Dit is voor jou als je eigenlijk niet zo goed weet waar je precies tegen aanloopt, wat je precies wilt verbeteren of welke kant je op moet. In één uur hebben wij een open gesprek, waarbij jij je hart kan luchten en ik er één thema uitpik waarmee jij aan de slag kunt. We bespreken meteen een stappenplan, zodat jij concreet verder kan met jouw boek en publicatie.

Prijs

Nada, noppes. Geen factuur achteraf, geen addertjes onder het gras.

Plaats

Online.

Afspraak maken

Mail mij met drie data (+tijden) die jou uitkomen naar [email protected]. Weekenden zijn ook mogelijk.

Online cursus

Ben jij een fantasy auteur en ben jij bezig met het verzinnen van een magische taal? Of meerdere? En zou jij willen weten hoe je zo goed mogelijk een originele en consistente taal neerzet? Volg dan mijn online cursus (in het Engels) op Skillshare. Volg deze link om de cursus te volgen en één maand gratis toegang tot het complete platform te krijgen. De introductie video is gratis te bekijken en geeft een goed inkijkje in wat je kunt verwachten van de cursus. Heb je al een Skillshare account? Dan kun je alles bekijken. Vergeet geen project aan te maken, zodat ik je het beste één op één kan helpen.

Deze cursus is ontstaan uit een workshop “Fantasytalen verzinnen”. De cursus heeft een fijne balans tussen het geven van goede handvatten en het geven van opdrachten om jou in staat te stellen de beste en meest geloofwaardige fantasytaal neer te zetten. En weet: het hoeft niet op mijn manier, laat je vooral inspireren en jouw eigen creativiteit voor je werken.

Proeflezen

Wanneer jij een fantasyboek schrijft of een informatief boek in het Nederlands of het Engels, kan ik jou helpen met de inhoud van je boek door het te proeflezen. Waarom zou je dit laten doen?

 • Je kunt je eigen werk niet beoordelen: je zit zo in je eigen schrijven dat bepaalde dingen je niet opvallen
 • Hiermee verhoog je de kans dat je boek door een uitgeverij opgenomen wordt
 • Je voorkomt negatieve recensies en een imago dat niet serieus genomen wordt
 • Je doet je lezers een dienst door een zo goed mogelijk product neer te zetten

Zijn dit soort resultaten het voor jou waard om een extra paar ogen over jouw manuscript te laten gaan? Laat mij dan je boek proeflezen. Ik ben direct en eerlijk in mijn bevindingen, maar ik laat jouw boek en stijl intact. Ik haal beginnersfouten eruit en indien gewenst verzorg ik de opmaak zodat je persklaarmaker er minder werk aan heeft (en dus ook de kans kleiner is dat drukfoutjes in de uiteindelijke versie komen, fysiek boek of eboek). Eventueel let ik ook op taalgebruik. Denk hierbij aan interpunctie, dialogen, alinea’s, ongewenste enters en dubbele spaties. Je krijgt van mij ook een analyse.

Prijs

150,- (Standaardtarief)

200,- (bij meer dan 100.000 woorden).

Betaling achteraf: ik ben goed van vertrouwen.

Leveringstijd

Houd voor meer dan 50.000 woorden rekening met 3 maanden. Deadline bij spoed is bespreekbaar.

Geef mij een opdracht

Mail het volgende naar [email protected] 1) jouw manuscript 2) jouw wensen (alleen proeflezen, extra: interpunctie, taalgebruik, e.d.) 3) relevante zaken waar ik rekening mee moet houden 4) deadline: spoed of akkoord voor richtlijn 3 maanden

Coachingtraject

Is uit het persoonlijke gesprek gebleken dat ik jou met meerdere thema’s kan helpen? Of weet je van tevoren al dat één uur niet genoeg is? Wil je in mij een sparringspartner hebben? Wil je alle ins en outs weten, mij helemaal leegzuigen en alle informatie opnemen die ik je kan geven? Dan stroop ik alvast mijn mouwen op en ga ik graag met je aan de slag.

Aangezien dit maatwerk is en ik jou graag wil begeleiden, ben ik hier flexibel in. Jij bepaalt hoe regelmatig je wilt, 1x in de maand, 1x in de week, 1x in de 3 maanden en hoe veel keer. Vereiste is minimaal twee afspraken, want –> het eerste gesprek is gratis, net zoals het “persoonlijke gesprek” zoals hierboven is vermeld.

Prijs

Eerste gesprek: gratis

Vervolgafspraken: 60 per uur op locatie/bij jou thuis, 40 per uur online. Betaling achteraf.

Vraag schrijf- en/of uitgeefbegeleiding aan

Mail het volgende naar [email protected] 1) jouw wensen qua aantal afspraken 2) waar jij tegenaan loopt 3) of je online of in persoon wilt afspreken

Visie van Annemiek

In Nederland is de informatie over boeken schrijven en uitgeven erg verspreid. Je kunt je aanmelden voor schrijfcursussen, of bij Schrijvenonline, maar als jij aan het begin van het schrijven of uitgeven van een boek staat, weet jij niet wat je niet weet. Dan weet je nog niet of je eerst moet sparen voor redactie, moet zoeken naar een cover, of al kan gaan uitgeven en wat daar allemaal bij komt kijken (ISBN regelen, drukker zoeken, nadenken over prijs etc.)

Dan is advies en begeleiding op maat precies wat je nodig hebt. Ik denk graag met jou mee, want toen ik als 15-jarige mijn eerste boek uitgaf, wist ik niet waar ik aan begon. Ik maakte grote fouten: niet investeren in een mooie cover, redactie en een te hoge drukprijs omdat ik in Nederland een kleine oplage liet drukken. Inmiddels ben ik 10 jaar verder en heb ik veel ervaring opgedaan, ook in het vertalen van mijn boek en uitgeven in het buitenland (Chinees).

Niemand neemt het je kwalijk dat je aan de start nog weinig ervaring hebt en niet weet wat voor informatie je nodig hebt. Dat neemt niet weg dat het wél belangrijk is om te blijven leren. Er heerst een stigma in Nederland dat de kwaliteit van boeken niet goed genoeg is, met name van selfpubbers. Laten we dat doorbreken door onze stinkende best te doen. Een kwalitatief en mooi boek neerzetten is een cadeau voor jezelf, jouw lezers en het boekenlandschap in Nederland.