Wat is het verschil tussen paperback en hardcover?

Veel mensen hebben een voorkeur voor een boek in paperback of in hardcover. Maar hoe moet jij dat nou beslissen als je het verschil niet precies snapt? Gelukkig is het niet moeilijk, alleen het kan wel verwarrend zijn. Een paperback is ook een softcover en een hardcover is ook een hardback. Toch hoor je paperback en hardcover het meest.

Je moet vooral kijken naar “paper” en “hard”, dan kom je er al wel uit. Paper (papier) zijn boeken die een zachte/slappe kartonnen kaft hebben die je kan ombuigen. Ook zie je dat dit soort covers vaak opkrullen als ze in een vochtige ruimte staan of lang met de buitenlucht in aanraking komen. Mensen houden vaak van paperbacks omdat ze iets minder zwaar of groot zijn en vaak een paar euro goedkoper zijn dan hardcovers. Hieronder vind je een voorbeeld van een paperback:

Hardcovers zijn boeken die een harde kartonnen kaft hebben. Ze kunnen ook uit andere materialen bestaan, zoals stof of leer. Soms zit er nog een papieren omhulsel omheen. Waarom mensen van hardcovers houden is: ze zijn sterker en gaan langer mooi mee. Hieronder vind je een voorbeeld van een hardcover: