Lezersrecensies over “Trinsr” (Jonas Dubelaar III)

Heb jij “Trinsr, schaduwdieren en de Koningsraad” ook gelezen en wil jij over dit boek een recensie schrijven? Dat kan via: bol, Hebban en/of Goodreads.

Tjitske:

Hardcover – eerste druk

Heerlijke serie om te lezen. Het voelt voor mij als een mix van Stephen Kings Fairy Tale en Harry Potter. Met elk boek neemt het avontuur en daarmee het tempo van het verhaal toe. Het verhaal wordt groter en daarmee het beeld van Shen’na. Ik ben erg nieuwsgierig naar het volgende deel.

Er is een heel klein puntje waar ik over viel in dit boek. Dat is het advies dat Jonas krijgt van zijn vriend over een pestkop: negeer hem. In mijn ervaring is dat het slechtste advies wat iemand kan geven. Ik hoop dan ook dat in de volgende boeken dit niet wordt neergezet als een goede tactiek

Al met al wat mij betreft zeker 5 sterren waard en zodra mijn kinderen eraan toe zijn, ga ik ze zeker stimuleren deze boeken ook te lezen.

Bron: Goodreads

John:

Hardcover – eerste druk: Laat ik beginnen met de kaft. Die zet meteen een mooie toon. Krachtig.

Jonas begint aan zijn derde schooljaar. Een jaar die gebukt zal zijn onder vele heftige gebeurtenissen. Sjen’na wordt regelmatig aangevallen
Het is nog te merken dat Jonas nog steeds aan het opgroeien is. Hij worstelt nog steeds hoe hij zich moet gedragen.
Hierin is Annemiek Steur goed geslaagd om hem geloofwaardig neer te zetten.

Ook al moet ik soms wennen aan dat een “opgroeiend kind” al zulke volwassen taken krijgt toegewezen. Je verwacht eigenlijk in vergelijking een ouder personage. Als je kijkt naar de gebeurtenissen die er beschreven worden. Maar misschien heeft dat ook wel zijn charme en raakt dat nu eigenlijk een goed thema. Hoe een opgroeiend persoon omgaat met een wereld vol gevaren.

De wereld is mooi gedetailleerd weergegeven. En het is duidelijk dat ze daar veel werk in gestoken heeft.

Ik heb zelf persoonlijk ook interesse in goed beschreven gevechten. In scifi & fantasy. Hierin had ik graag meer uitwerking gezien wanneer Jonas de strijd aanging.

De schrijfster weet wel weer de lezer goed te boeien. Vooral naar het einde toe proef je mooi er komt nog meer. En wat dat is wordt aardig spannend gehouden.

Heb genoten.

Bron: Facebook

Luuk:

Ebook – Geweldig! Heel spannend en heel heel heel heel heel heel heel leuk – 5 sterren.

Bron: Kobo, 24 januari 2024.

Ravi:

Ebook – Het is een cool boek je met het echt lezen en hoe ik het zou zeggen een legendarisch boek egt een aanrader, 10 sterren als het kon en je krijgt een betere kijk op de politiek van Sjen’na wat in het echte leven stom is is in een fantasie wereld weer knijter cool en intressant en weer coole luftrill wedstrijden en coole missies .

Bron: Kobo, 31 maart 2024.