Heb jij Vitya Malonti gelezen en wil je daar ook een recensie over schrijven? Dat kan via: bol, Hebban en/of Goodreads.
Stef Knops:
Eboek – Een heerlijke korte prequel op Jonas Dubelaar reeks slechts 43 pagina’s, die je veel sneller uitgelezen hebt dan je denkt. Ook deze keer blijft het me verwonderen hoeveel je kunt vertellen met zo’n weinig woorden.
Bij deze prequel wordt je als lezer heerlijke in het diepen gegooid, midden in het verhaal. Wat even wennen is als je dit boek als eerste leest, als je deze als 2e leest snap je het beter. Zo als een goed kort verhaal behoord te doen blijf je met vragen zitten, die verder op in de serie wel beantwoord zullen worden. Het verhaal voelt wel afgesloten ook al blijf je met vragen zitten, dit lijkt me zeer moeilijk om voor mekaar te krijgen.
A) Algemene waardering van het boek; (1= slecht/10=super goed)
7
B) De schrijfwijze van het Boek; (1=niet te volgen/10= zeer meeslepend)
7.5
C) Waardering v/d illustraties; (1=helemaal niks/10=uitmuntend)
6.5
D) Zou je dit boek bij anderen aanraden; (1=nee /10= aanrader)
7
Eind cijfer (A+B+C+D / 4 = ). 28/4=7
Bron: https://www.hebban.nl/recensie/maxi-mini-bieb-aurora-over-vitya-malonti
Monique Baks:
Luisterboek – Mooi verhaal, en duidelijk luisterbaar, kon er erg goed in komen in het verhaal, ook een leuk eind lijkt op een begin van haar volgende boeken.
Bron: https://www.hebban.nl/recensie/moniquebaks-over-vitya-malonti
Garvin Pouw (schrijver, Valtada):
Paperback – Het is er nog niet van gekomen om mij de reeks van Annemiek eigen te maken, maar dit boekje werkt heerlijk als een preview. Het doet exact wat zo’n boekje moet doen, je kennis laten maken met een schrijfstijl, een wereld en je prikkelen om daar eens in te duiken. Voor ik het boekje tot mij nam had ik een bepaald beeld bij Annemieks werk en na het lezen is dat beeld heel anders! Zo dacht ik foutief dat de serie grotendeels in of parallel speelde aan deze wereld ( een beetje a la Harry potter ), maar Vitya laat vooral een nog onbekende fantasywereld aan de lezer zien. 1 die inkijk geeft in tal van plotlijnen waarvan ik vermoed dat ze worden uitgewerkt in de hoofdserie. Ik weet nu dus beter wat mij te wachten staat wanneer ik mij op termijn ga wagen in de wereld van Jonas dubbelaar!
Daarbij was het ook een heerlijk boekje voor tussendoor. Ik lees even niet veel ( door omstandigheden ) En dan is zoiets kleins ideaal voor een wachtruimte of in mijn geval een overtocht per boot. Fun was had!
Bron: https://www.hebban.nl/recensie/garvin-pouw-schrijverfantast-over-vitya-malonti
Tamara Geraeds (schrijfster):
Paperback – Ik vind het idee super en het is ook wel goed geschreven, maar ik vond het verhaal op meerdere momenten moeilijk te volgen. Omdat het een proloog is, had ik verwacht dat het een goed verhaal was om mee te starten, maar er wordt heel weinig van het concept en de wereld uitgelegd. Vooral in het eerste hoofdstuk miste ik dat, het was vooral verwarrend.
Voor mensen die de serie Jonas Dubelaar kennen zal het een leuker verhaal zijn.
Verder vond ik het veel te kort. Meerdere aspecten in het verhaal hadden echt meer aandacht verdiend. Ik had er veel meer van willen weten. Nu voelde het meer als het einde van een verhaal dat ik niet ken, dan een proloog.
Bron: Goodreads
Patty van Delft (schrijfster, Dragan Duma):
Paperback – Het boekje telt 43 pagina’s en vertelt een stukje over Vitya Malonti, de vader van Jonas (de jongen over wie de serie gaat).
Vitya wil terugkeren naar zijn eigen wereld, waar de tijd sinds zijn afwezigheid min of meer heeft stilgestaan. Verlangend naar zijn vrouw en ongeboren kind neemt hij afscheid van alles wat hij liefheeft in de wereld waar hij als magiër met zijn draak vele avonturen heeft beleefd. Voordat hij echter naar huis kan gaan staan hem nog een aantal taken te wachten, zoals het opleiden van zijn opvolger. Leuk gegeven is dat die opvolger een bekend personage is uit het eerste boek van de serie.
Dit vlot geschreven verhaal leest makkelijk weg en maakt je nieuwsgierig naar de rest van de boeken. Hoewel het duidelijk is afgerond weet je dat er veel meer achter verschillende zaken schuilgaat en ben je benieuwd hoe het verder zal gaan. Ook bleven er bij mij een aantal vraagtekens achter waar ik van aanneem dat die in de serie beantwoordt zullen worden. Het laatste gedeelte van het verhaal had wat uitgebreider gemogen zodat de spanning nog wat verder was opgebouwd.
Vitya Malonti geeft de lezer even een kijkje in de wereld van de Jonas Dubelaar serie en wat achtergrondinformatie over Jonas z’n voorganger. Het is een kort, maar krachtig verhaaltje dat van mij nog wel wat langer had gemogen en dat is altijd goed!
Prima om kennis te maken met het werk van deze auteur en wat mij betreft een leuke aanvulling op de serie. Geschikt voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar.
Bron: https://www.hebban.nl/recensie/patty-van-delft-over-vitya-malonti
Saskia Boree:
Eboek – Annemiek Steur laat met personage Vitya Malonti haar lezers in de wereld van Jonas Dubelaar binnen denderen. De schrijfster schrijft helder, wekt de interesse van de lezer vanaf de eerste bladzijde, en blijkt snel een gepassioneerde vertelster van het genre te zijn. Het verhaal gaat over een magiër, die wegens persoonlijke plannen graag terug naar de andere wereld wil reizen. Hij is tenslotte niet van de wereld waar hij momenteel op vertoeft. De koning heeft echter wel een voorwaarde: hij moet zijn neefje alles leren zodat hij hem kan opvolgen.
Het hoofdpersonage heeft duidelijk een geloofwaardige missie. Het mag duidelijk zijn dat het verhaal doorspekt is met hele herkenbare fantasie, waar de jeugd weinig moeite in zal ondervinden, en dat belooft wat voor de rest van de serie. Er wordt nog niet veel van de wereld weggegeven, en dat is eigenlijk heel intrigerend. Het smaakt naar meer, en het concept is origineel.
Uiteraard laat de auteur haar lezers achter op een spannend punt in het verhaal, zodat lezers niets anders willen dan verder gaan met deze serie. Absoluut een nieuwe ontdekking voor de jonge fantasy lezer.
Nine Vogel-Ketel (boekverkoper, Anderwereld):
Eboek – Ik had de namen Annemiek Steur en Jonas Dubbelaar al een keer gezien op een prachtige boekenlegger die ik kreeg bij een bestelling van een ander boek.
De gave covers grepen mij direct en bleven hangen (wat ik altijd wel een goed teken vindt!), dus toen Annemiek mij een bericht stuurde met de vraag of ik haar nieuwste boek wou recenseren was ik direct enthousiast.
De titel zegt het al, het is een proloog van de serie van Jonas Dubbelaar;
Voor mij was het een eerste, lichte kennismaking met de wereld die Annemiek Steur heeft gecreëerd. Het zoog me gelijk mee, want de wereld en de personages worden fijn beschreven, nog wel wat minimaal, maar omdat het een proloog is, denk ik dat dit veel uitgebreider wordt gedaan in de serie zelf.
Het heeft veel aspecten die mij erg aanspreken; het reizen tussen de ‘normale’ wereld en de Fantasy wereld, magie, draken en mensen die met elkaar verbonden zijn en samen vliegen, vechten voor het koninkrijk en natuurlijk vrienden zijn (LOVE IT!!), dwergen en nog veel meer.
Het boekje, van 42 bladzijdes, is kort maar geeft genoeg om ontzettend nieuwsgierig te worden naar de serie over Jonas/Vitya. Ik geef het 3 sterren omdat ik het een leuk en vermakelijk boekje vindt, wat ik in een ruk heb uitgelezen en mij laat verlangen naar meer. Ik gok dat de serie zelf heel veel meer en uitgebreider gaat vertellen over alle personages en de wereld(en).
Bron: https://www.goodreads.com/book/show/31331779-vitya-malonti
Claudia Boon (schrijfster, Helende Bladeren):
Paperback – Schrijfstijl:
Ik vond het een goede schrijfstijl en alles werd goed beschreven. Je kon echt de omgeving voor je zien.
Personages:
Met de personages kon ik nog niet echt meeleven maar dat komt denk ik omdat het een kort verhaal is.
Verhaallijn:
De verhaallijn was interessant met leuke achtergrond informatie.
Worldbuilding:
De wereld was goed bedacht en smaak zeker naar meer. Jammer dat de andere boeken middle grade is. Normaal lees ik dat niet, maar misschien ga ik het in de toekomst een kans geven
Bron: @itsrainingclouds https://www.goodreads.com/book/show/31331779-vitya-malonti
Annette:
Paperback – Vitya Malonti is een korte, maar wel krachtige introductie op de Jonas Dubelaar serie. Als lezer word je echt letterlijk middenin dit korte verhaal gegooid. Dat vergt in het begin wel wat van je hersenen, zeker omdat de begrippen uit de context uiteindelijk wel duidelijk worden, maar pas echt verklaard en uitgelegd worden in de verklarende woordenlijst helemaal aan het einde.
Steur slaagt er echter wel in om deze glimp van haar fantasiewereld naar meer te doen smaken. Er blijft heel veel onduidelijk, maar daardoor is het mysterieus en wordt er iets geprikkeld. Het maakt wel dat het verhaaltje dat hier gepresenteerd wordt soms wat moeilijk te volgen is. De wereld wordt niet uitgelegd of verklaard, omdat de wereld voor Vitya heel vanzelfsprekend is. Dat maakt wel dat ik me niet echt deel van het verhaal voelde.
Maar, mocht je benieuwd zijn naar Steur’s wereld en boeken en niet zeker zijn van je zaak, dan is het zeker de moeite waard om met deze prequel te beginnen. Wellicht ervaar je hetzelfde als ik ervoer en smaakt het naar meer!
Bron: https://www.goodreads.com/book/show/31331779-vitya-malonti