Jonas Dubelaar III: 8-8-2022

Het is voor mij als auteur nauwelijks te bevatten dat “Trinsr, schaduwdieren en de Koningsraad” (Jonas Dubelaar III) vijf jaar later uitkomt na deel 2. Toch betekent dit dat ik op mijn 25e 4 titels op mijn naam heb staan. Dat vind ik erg gaaf. Het manuscript was vrijwel net zo snel af als de voorgaande boeken, maar he, corona vertraagde alles.

Maar dan toch eindelijk is de publicatiedatum in zicht: 8 augustus 2022. Wat een prachtige datum. Ik heb die datum pas twee weken van tevoren vastgesteld, omdat ik nog niet goed wist wanneer ik de gedrukte boeken kon verwachten en omdat ik mijn vingers gebroken had en nogal wat bezoekjes daarvoor had. Ik vind dat het zo mooi is uitgekomen. Met mijn studieachtergrond in China/Azië zag ik meteen hoe symbolisch deze datum is en hoe goed het daarmee bij mij en mijn boeken past.

Jonas Dubelaar is een fantasyserie voor 10 jaar tot onsterfelijk, hoewel ik voor deel 3 zou zeggen dat het 12 jaar tot onsterfelijk is. De connectie met China is hier ver te zoeken, op een paar “snoepjes” in het boek na (een verwijzing, een foreshadowing, hier en daar een woord dat geïnspireerd is door het Chinees). Behalve dus de datum. “8” is een geluksgetal in China, omdat de uitspraak vroeger leek op het woord voor “rijkdom/welvaart”. Twee achten is dus extra mooi!

Ik ben erg benieuwd naar hoe het ontvangen gaat worden. Zelf ben ik er zo enthousiast over – dat is bevooroordeeld, maar ik heb een goed gevoel over dit boek. Ik hoorde al vaker dat deel 2 nog beter is dan deel 1 en ik denk dat ik wederom gegroeid ben in het schrijven.

“Trinsr, schaduwdieren en de Koningsraad” heeft al een iets duisterder tintje dan de voorgaande boeken en de thema’s zijn iets volwassener. Jonas worstelt nog met onzekerheid, maar weet er stappen in te zetten. In dit boek wordt de wereld en de gebeurtenissen weer een stukje groter dan Jonas zelf. Je kunt uitkijken naar een spannende achtervolging, de onzichtbare aanvallen, een professionele luftrillwedstrijd, de rol van de bregla en je krijgt een inkijkje in de levens van een aantal andere personages.

Het is mogelijk om het boek voor te bestellen, dan krijg je een mooi ingepakt boek opgestuurd in de themakleuren, gratis gesigneerd en exclusieve achtergrondinformatie over het boek. Zie hier meer details of om te bestellen.

Ik heb nog één leuk weetje voor je: ik ben van plan bij het signeren een spreuk te schrijven die speciaal gericht is op jou, de lezer. Hier vertel ik je alvast wat het betekent “Verleen permanente toegang aan [naam].” Kun jij raden wat er in het boek gebeurt als Jonas deze spreuk uitspreekt en waar dat zou zijn?

Ben jij ook enthousiast dat het boek eraan komt? Zet hem alvast op “wil ik lezen” op Hebban en/of Goodreads. Nadat je het gelezen hebt, hoor ik daar ook graag wat je ervan vond in een (korte) recensie 🙂

Lijkt dit boek je leuk, maar heb je deel 1 en/of deel 2 nog niet? Kijk dan even in mijn webwinkel. Ben je meer van de ebooks? Klik dan hier voor deel 1 via Kobo en hier via Bol. De boeken zijn ook allemaal te lezen via Kobo Plus, hoewel deel 3 nog niet beschikbaar is.

Mogen de draken je moed geven!

Vragen? Mail naar [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.